Królowe wśród polskich wyrobów wędliniarskich. Znane na całym świecie, ale przez naszych rodaków szczególnie doceniane. Swojskie kiełbasy z Podlasia to wyroby pełne smaku i aromatu. Kuszą swoim atrakcyjnym kolorem, rewelacyjnie spisując się jako składnik różnych dań lub samodzielna przekąska. Jeśli dodatkowo powstają z pasji i z dbałością o tradycję – są żywnością najwyższej klasy, obok której trudno przejść obojętnie. Kabanosy wieprzowe, mielonki, stara dobra krakowska… To tylko część propozycji Swojskich Specjałów. Zachęcamy do poznania ich bliżej!
Kiełbasy – jakie specjały dostępne są w naszej ofercie?
Przede wszystkim – tradycyjne. Podchodzimy z namaszczeniem do wykonywanej pracy, będąc wiernymi tradycji, a z drugiej strony – zapewniając klientom wybór najlepszych wyrobów wędliniarskich. Dlatego kiełbasy, które Państwo znajdziecie na tej stronie, to produkty wytwarzane z wysokiej jakości surowców.
Wysokogatunkowe mięso – wieprzowe, drobiowe i inne pozyskujemy od sprawdzonych dostawców, dbających o ekologiczne podejście do chowu. To gwarantuje jego wyborny, naturalny smak oraz czystość. Równie duże znaczenie mają przyprawy, jakich używamy. Sięgając po tradycyjne, regionalne receptury, wykorzystujemy wyłącznie „prawdziwe” składniki – bez konserwantów i wzmacniaczy smaku. Odpowiedni sposób przygotowania proponowanych wyrobów gwarantuje im nie tylko intensywny aromat, doskonały smak i piękny wygląd, ale też wysoką trwałość.
Jakie rodzaje kiełbas zaś znajdziecie Państwo w ofercie? Wśród nich są m.in.:
– żywiecka,
– krakowska,
– swojska,
– wiejska.
Stale też poszukujemy nowych smaków, sięgając do historii regionu. Dzięki temu z pewnością niejednokrotnie zaskoczymy klientów unikatowymi wędlinami.
Wybór odpowiedniej kiełbasy
Prezentowane wyroby idealnie nadają się do różnych posiłków. Tłustsze znakomicie pasują np. do żuru, grochówki czy fasolówki albo do upieczenia na grillu lub w piekarniku. Kabanosy można podsmażyć np. z jajkiem sadzonym lub chwycić w dłoń i zjeść jako przekąskę. Żywiecka i krakowska zaś to rewelacyjny dodatek do kanapek. Polskie kiełbasy charakteryzuje niesamowita wszechstronność zastosowań w kuchni! Dlatego zachęcamy do zapoznania się z proponowanymi specjałami.