• Strona główna
  • O nas
Swojskie Specjaly
  • Sklep Online
  • Blog
  • Kontakt
Login / Register
0 items / 0,00 zł
Menu
Swojskie Specjaly
0 items / 0,00 zł
Strona głównaKiełbasy Kiełbasa palcówka wędzona
Previous product
Kiełbasa chłopska
Kiełbasa chłopska 39,00 zł
Back to products
Następny produkt
Szynka wędzona
Szynka wędzona 48,50 zł

Kiełbasa palcówka wędzona

39,00 zł

Regionalna podlaska specjalność – kiełbasa palcówka, podsuszana wędzona zimnym olchowym dymem. Porównywana przez niektórych do kiełbasy polskiej. My jednak odkrywamy Państwu inne jej walory, które zdecydowanie czynią ją smaczniejszą ? Kiełbasa palcówka doprawiana jest gorczycą, solą i pieprzem, z ledwie wyczuwalną nutą czosnku- co czyni ją niepowtarzalną. Podsuszona pod kuchennym okapem lub w piwniczce- wraz z upływem czasu wzmacnia swój smak i aromat. Odparzona- staje się doskonałą przekąską śniadaniową.

Polecamy – szczególnie amatorom wędzonek surowych.

SKU: 19 Kategorie: Kiełbasy, Wędzonki wiejskie
  • Dostawa i Płatność
Dostawa i Płatność

Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami.

Informujemy, ze podana cena jest ceną za kg produktu. Nasze produkty przygotowane są specjalnie dla Państwa.

Po zakupie skontaktujemy się z Państwem i przekażemy informację o dokładnej wadze zamówionego produktu. Następnie dokonamy zwrotu różnicy wartości towarów lub poprosimy o dokonanie dopłaty do zamówienia.

Czas przygotowania dla Państwa naszych wyjątkowych wędlin to około 7 dni.

Życzymy wszystkiego najsmaczniejszego. Zespół Swojskie Specjały

Podobne produkty

Zamknij

Kiełbasa krakowska

41,50 zł
Tradycyjnie wędzona i podsuszana na wygaszonej wędzarni kiełbaska krakowska. Mało soczysta, ścisła w konsystencji- z dodatkiem szynki wieprzowej. Mocne „związanie” powoduje, że można ją kroić w bardzo cienkie plasterki. Wyjątkowa wędzonka, która zyskała przychylność również naszych najmłodszych konsumentów ? Cena dotyczy: 1kg wyrobu Średnia waga: 0,9 – 1,2 kg
Dodaj do koszyka
Szyblki podgląd
Sold out
Zamknij

Wołowina suszona

70,00 zł
Termin realizacji do 14 dni.
Dowiedz się więcej
Szyblki podgląd
Zamknij

Polędwica suszona

51,50 zł
Polędwica suszona- dojrzewająca – peklowana na sucho przez 4 tygodnie, obsuszany zimnym olchowym dymem wędzarni w dwóch cyklach po 24h. Podana cena dotyczy 1kg polędwicy Średnia waga po wędzeniu 1-1,3kg.
Dodaj do koszyka
Szyblki podgląd
Zamknij

Kiełbasa chłopska

39,00 zł
Dodaj do koszyka
Szyblki podgląd
Zamknij

Boczek rolowany

49,50 zł
Delikates wśród naszych wędzonych propozycji. Polecamy ją nie tylko od święta, ale również w codziennej diecie. Boczek i schab na roladę peklowane są przez 6 dni z dodatkiem tylko tradycyjnych przypraw (w tym również majeranku), aby po zdjęciu jej z wędzarniczego haka stworzyć dla Państwa jedyny w sowim rodzaju smakowy duet. Wilgotny schab w połączeniu z boczkiem wędzonym i szczypta majeranku czyni z rolady istny delikates, o czym wielu z Państwa zdążyło się już przekonać. Zapraszamy do degustacji.., i zapewniamy że warto ;)
Dodaj do koszyka
Szyblki podgląd
Zamknij

Polędwiczki wędzone

51,00 zł
Polędwiczki peklowane według podlaskiej, tradycyjnej receptury. Bez żadnych niepotrzebnych dodatków takich jak spulchniacze czy konserwanty. 100% mięsa w mięsie. Odpowiedniego smaku nadaje im długie peklowanie z dodatkiem pieprzu i listka bobkowego, 5 godzin wędzenia wydobywa odpowiedni bukiet smakowy, jednocześnie nadając polędwiczkom złoto- brązowy odcień. Na 1kg wyrobu przypada ok. 2-4 szt. polędwiczek.
Dodaj do koszyka
Szyblki podgląd
Zamknij

Bekon wędzony

46,50 zł
Bekon łososiowy- dojrzewający – peklowany na sucho przez 4 tygodnie, obsuszany zimnym olchowym dymem wędzarni w dwóch cyklach po 24h. Być może ktoś mógłby porównać go do polędwicy łososiowej, jednak odrobina tłuszczyku jak to w klasycznym bekonie- zdecydowanie zmienia tutaj postać rzeczy ? Podana cena dotyczy 1kg bekonu. Średnia waga po wędzeniu 1-1,3kg.
Dodaj do koszyka
Szyblki podgląd
Zamknij

Kiełbasa ogniskowa

35,50 zł
Nie tylko na ruszt, czy ognisko, choć w tej funkcji spełnia się wyśmienicie. Doskonała również do zgrzania oraz jako dodatek do jajecznicy. Wykorzystane w procesie peklowania przyprawy to majeranek, papryka, sól i odrobina pieprzu dla ostrości. Kiełbaska wędzona jest gorącym dymem z olchy, parzona i obsuszana. przez 12 godzin na wygaszonej wędzarni.
Dodaj do koszyka
Szyblki podgląd
Swojskie Specjały

Zakład Mięsny Zbigniew Kotwicki, Jolanta Ciepła

Ignatki, ul. Gościnna 16 Kleosin 16-001
tel: +48 787 397 074
e-mail: zamowienia@swojskiespecjaly.pl
Przydatne informacje
  • CZĘSTE PYTANIA
  • JAK KUPOWAĆ?
  • PRZECHOWYWANIE SPECJAŁÓW
  • REGULAMIN
  • KONTAKT
  • POLITYKA PRYWATNOŚCI
Wykonanie: Agencja Interaktywna Dr Pixel
payments
  • Menu
  • Categories
  • Wędzonki wiejskie
  • Kiełbasy
  • Wędliny suszone
  • Wyroby podrobowe
  • Strona główna
  • O nas
  • Sklep Online
  • Blog
  • Kontakt
  • Login / Register
Koszyk
zamknij
Używamy plików cookie, aby poprawić komfort korzystania z naszej witryny. Przeglądając tę stronę, zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie.
Accept
Zacznij wpisywać nazwę aby zobaczyć produkty

Zaloguj się

zamknij

Zapomniałeś hasła?

Nie masz jeszcze hasła?

Utwórz konto klienta