Niezwykle trwałe, aromatyczne, pełne oryginalnego smaku… Takie są wędliny suszone dojrzewające, jakie wprost musiały znaleźć się w ofercie naszej firmy. To tradycyjne wyroby, które rewelacyjnie wpisują się w gust nawet najbardziej wyrafinowanych podniebień. W katalogu dostępne są różne produkty, szykowane według sprawdzonych, naturalnych receptur. Jeśli interesuje Państwa mięso suszone – zachęcamy do zapoznania się z przedstawionym asortymentem.
Jak powstają wędliny dojrzewające?
Wszystko zaczyna się od doboru odpowiedniego produktu. Wędliny dojrzewające powstają z wyłącznie starannie wyselekcjonowanych sztuk, pochodzących ze zwierząt z ekologicznego chowu. Następnie – właściwie zamarynowane, są wędzone zimnym dymem w stosownych komorach. Temperatura w nich nie przekracza zwykle 25° Celsjusza, a sam proces wymaga czasu i cierpliwości. Jednak dzięki niemu mięso suszone dojrzewające zyskuje swój absolutnie oryginalny, intensywny smak i aromat. Dlatego już teraz zachęcamy do składania zamówień na nasze wyroby.