Niezwykle trwałe, aromatyczne, pełne oryginalnego smaku… Takie są wędliny suszone dojrzewające, jakie wprost musiały znaleźć się w ofercie naszej firmy. To tradycyjne wyroby, które rewelacyjnie wpisują się w gust nawet najbardziej wyrafinowanych podniebień. W katalogu dostępne są różne produkty, szykowane według sprawdzonych, naturalnych receptur. Jeśli interesuje Państwa mięso suszone – zachęcamy do zapoznania się z przedstawionym asortymentem.

Jak powstają wędliny dojrzewające?

Wszystko zaczyna się od doboru odpowiedniego produktu. Wędliny dojrzewające powstają z wyłącznie starannie wyselekcjonowanych sztuk, pochodzących ze zwierząt z ekologicznego chowu. Następnie – właściwie zamarynowane, są wędzone zimnym dymem w stosownych komorach. Temperatura w nich nie przekracza zwykle 25° Celsjusza, a sam proces wymaga czasu i cierpliwości. Jednak dzięki niemu mięso suszone dojrzewające zyskuje swój absolutnie oryginalny, intensywny smak i aromat. Dlatego już teraz zachęcamy do składania zamówień na nasze wyroby.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 5

Baleron suszony dojrzewający

49,99 
Jedna z najbardziej znanych polskich wędlin w nieco pełniejszej postaci, od zawsze obecnych w tradycyjnej kuchni. Swojski baleron to alternatywa dla „sklepowych” wytworów, którym daleko do uznanych wiejskich smaków i naturalnych aromatów. Tradycyjny przysmak, szczególnie ceniony na Podlasiu, charakteryzuje się lekko słonym smakiem i wyjątkową kruchością. Dzięki doświadczeniu i sprawdzonym recepturom, za każdym razem, przygotowując kolejne zamówienie, udaje nam się te walory zachować.

Bekon suszony łososiowy

49,50 
Bekon łososiowy- dojrzewający – peklowany na sucho przez 4 tygodnie, obsuszany zimnym olchowym dymem wędzarni w dwóch cyklach po 24h. Być może ktoś mógłby porównać go do polędwicy łososiowej, jednak odrobina tłuszczyku jak to w klasycznym bekonie- zdecydowanie zmienia tutaj postać rzeczy ? Podana cena dotyczy 1kg bekonu. Średnia waga po wędzeniu 1-1,3kg.

Polędwica suszona

51,50 
Polędwica suszona- dojrzewająca – peklowana na sucho przez 4 tygodnie, obsuszany zimnym olchowym dymem wędzarni w dwóch cyklach po 24h. Podana cena dotyczy 1kg polędwicy Średnia waga po wędzeniu 1-1,3kg.

Szynka suszona

49,90 
Szynka suszona dojrzewająca peklowana na sucho przez 4 tygodnie, obsuszany zimnym olchowym dymem wędzarni w dwóch cyklach po 24h. Podana