Baleron suszony dojrzewający
Jedna z najbardziej znanych polskich wędlin w nieco pełniejszej postaci, od zawsze obecnych w tradycyjnej kuchni. Swojski baleron to alternatywa dla „sklepowych” wytworów, którym daleko do uznanych wiejskich smaków i naturalnych aromatów. Tradycyjny przysmak, szczególnie ceniony na Podlasiu, charakteryzuje się lekko słonym smakiem i wyjątkową kruchością. Dzięki doświadczeniu i sprawdzonym recepturom, za każdym razem, przygotowując kolejne zamówienie, udaje nam się te walory zachować.
Bekon suszony łososiowy
Bekon łososiowy- dojrzewający – peklowany na sucho przez 4 tygodnie, obsuszany zimnym olchowym dymem wędzarni w dwóch cyklach po 24h. Być może ktoś mógłby porównać go do polędwicy łososiowej, jednak odrobina tłuszczyku jak to w klasycznym bekonie- zdecydowanie zmienia tutaj postać rzeczy ?
Podana cena dotyczy 1kg bekonu.
Średnia waga po wędzeniu 1-1,3kg.