• Strona główna
  • O nas
Swojskie Specjaly
  • Sklep Online
  • Blog
  • Kontakt
Login / Register
0 items / 0,00 zł
Menu
Swojskie Specjaly
0 items / 0,00 zł
Strona głównaWędliny suszone Ogonówka suszona
Previous product
Filet wędzony z kurczaka
Filet wędzony z kurczaka 35,00 zł
Back to products
Następny produkt
Polędwica suszona
Polędwica suszona 51,50 zł

Ogonówka suszona

51,90 zł

SKU: 71 Kategorie: Wędliny suszone, Wędzonki wiejskie
  • Dostawa i Płatność
Dostawa i Płatność

Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami.

Informujemy, ze podana cena jest ceną za kg produktu. Nasze produkty przygotowane są specjalnie dla Państwa.

Po zakupie skontaktujemy się z Państwem i przekażemy informację o dokładnej wadze zamówionego produktu. Następnie dokonamy zwrotu różnicy wartości towarów lub poprosimy o dokonanie dopłaty do zamówienia.

Czas przygotowania dla Państwa naszych wyjątkowych wędlin to około 7 dni.

Życzymy wszystkiego najsmaczniejszego. Zespół Swojskie Specjały

Podobne produkty

Zamknij

Słonina dojrzewająca solona

36,00 zł
Swojski tradycyjny specjał, od lat obecny i wykorzystywany w kuchniach podlaskich gospodyń:) Zastosowań słoniny wędzonej wymieniać nie trzeba, bo kto zainteresowany ten wie, że w kuchni się zawsze przyda;) Słonia zanim trafi do wędzenia leżakuje w soli przez 1 tydzień. Następnie jest podsuszana i wędzona dymem z drewna olchowego, do momentu aż nabierze odpowiedniej złotawej barwy. Słonina wędzona nie wymaga specjalnego traktowania, można ją przechowywać zarówno w lodówce, pod okapem w kuchni czy spiżarni (a jeśli zawinięta to w papier spożywczy). Kupując 1szt dokonujecie Państwo zakupu ok 1kg słoniny wędzonej. W sytuacji, gdy temperatura powietrza przekracza 15'C zastrzegamy sobie prawo zastosowania dodatkowego opakowania termicznego. Koszt opakowania to 6zł dla każdych 6kg zakupionych produktów.
Dodaj do koszyka
Szyblki podgląd
Zamknij

Szynka z nogą solona – wędzona

42,00 zł
Szynka wędzona z nogą – specjalna propozycja dla smakoszy podlaskich kulinariów. Peklowana specjalnie na Państwa zamówienie przez 10 dni, aby po późniejszym długim 24-godzinnym wędzeniu i obsuszaniu stać się atrakcją Państwa stołu biesiadnego. Szczególne walory szynki z nogą takie jak: wilgotność i niepowtarzalny smak doceniła już z dawien dawna szlachta polska, czyniąc ją niekwestionowaną królową swoich biesiadnych stołów.
Dodaj do koszyka
Szyblki podgląd
Zamknij

Szynka z nogą solona – dojrzewająca

49,90 zł
Peklowana w soli kamiennej z dodatkiem przypraw (czosnek, pieprz, listek bobkowy) przez 21 dni, obsuszana jedynie zimnym olchowym dymem wędzarni w 3 cyklach po 12h. Szynka z nogą (dojrzewająca) wykazuje szczególne właściwości- jak na wędzonkę peklowaną na sucho przystało. Jest w środku wilgotna, porównywalna do wędzonek dojrzewających mniejszych gabarytów takich jak polędwica łososiowa czy szynka chłopska.
Dodaj do koszyka
Szyblki podgląd
Zamknij

Polędwiczki wędzone

51,00 zł
Polędwiczki peklowane według podlaskiej, tradycyjnej receptury. Bez żadnych niepotrzebnych dodatków takich jak spulchniacze czy konserwanty. 100% mięsa w mięsie. Odpowiedniego smaku nadaje im długie peklowanie z dodatkiem pieprzu i listka bobkowego, 5 godzin wędzenia wydobywa odpowiedni bukiet smakowy, jednocześnie nadając polędwiczkom złoto- brązowy odcień. Na 1kg wyrobu przypada ok. 2-4 szt. polędwiczek.
Dodaj do koszyka
Szyblki podgląd
Zamknij

Boczek suszony

46,99 zł
Boczek peklowany w soli na sucho przez 2 tygodnie, z dodatkiem gorczycy czarnej i białej, słodkiej papryki, cebulki i czosnku. Tak przygotowany, dojrzały już boczek wędzony jest zimnym dymem z olchy przez 24 godziny. Efekt? Kto już zasmakował boczku dojrzewającego, z chęcią znów wprowadza go do swojej diety, kto tego jeszcze nie zrobił- bezwzględnie musi spróbować. Boczek dojrzewający idealnie spełni swoją rolę na kanapce z dodatkiem ostrej cebulki, świetnie smakuje przyrządzona na nim poranna jajecznica, o innych walorach nie wspominając. Kuchenne „wariacje” z boczkiem dojrzewającym pozostawiamy do realizacji naszym Klientom..;) Jedno jest pewne- w każdej nadanej mu przez Państwa kulinarnej roli spisze się znakomicie;)
Dodaj do koszyka
Szyblki podgląd
Zamknij

Boczek wędzony

40,50 zł
Boczek wędzony swojski, peklowany i wędzony jest staropolskim tradycyjnym sposobem-bez dodatków ulepszaczy i konserwantów. Zanim baleron trafi do wędzenia, przez 6 dni leżakuje w zalewie solankowej z dodatkiem takich przypraw jak pieprz, czosnek i listek bobkowy. Następnie wędzony jest przez 12h dymem z drewna olchowego. Nadaje on mięsu specyficzny aromat wędzonki, ale także złoto- brązowy odcień.
Dodaj do koszyka
Szyblki podgląd
Zamknij

Słonina wędzona tradycyjna

31,00 zł
Swojski tradycyjny specjał, od lat obecny i wykorzystywany w kuchniach podlaskich gospodyń:) Zastosowań słoniny wędzonej wymieniać nie trzeba, bo kto zainteresowany ten wie, że w kuchni się zawsze przyda;) Słonia zanim trafi do wędzenia leżakuje w soli przez 1 tydzień. Następnie jest podsuszana i wędzona dymem z drewna olchowego, do momentu aż nabierze odpowiedniej złotawej barwy. Słonina wędzona nie wymaga specjalnego traktowania, można ją przechowywać zarówno w lodówce, pod okapem w kuchni czy spiżarni (a jeśli zawinięta to w papier spożywczy). Kupując 1szt dokonujecie Państwo zakupu ok 1kg słoniny wędzonej. W sytuacji, gdy temperatura powietrza przekracza 15'C zastrzegamy sobie prawo zastosowania dodatkowego opakowania termicznego. Koszt opakowania to 6zł dla każdych 6kg zakupionych produktów.
Dodaj do koszyka
Szyblki podgląd
Zamknij

Baleron wędzony

47,50 zł
Baleron wędzony swojski, peklowany i wędzony jest staropolskim tradycyjnym sposobem-bez dodatków ulepszaczy i konserwantów. Zanim baleron trafi do wędzenia, przez 6 dni leżakuje w zalewie solankowej z dodatkiem takich przypraw jak pieprz, czosnek i listek bobkowy. Następnie wędzony jest przez 12h dymem z drewna olchowego. Nadaje on mięsu specyficzny aromat wędzonki, ale także złoto- brązowy odcień.
Dodaj do koszyka
Szyblki podgląd
Swojskie Specjały

Zakład Mięsny Zbigniew Kotwicki, Jolanta Ciepła

Ignatki, ul. Gościnna 16 Kleosin 16-001
tel: +48 787 397 074
e-mail: zamowienia@swojskiespecjaly.pl
Przydatne informacje
  • CZĘSTE PYTANIA
  • JAK KUPOWAĆ?
  • PRZECHOWYWANIE SPECJAŁÓW
  • REGULAMIN
  • KONTAKT
  • POLITYKA PRYWATNOŚCI
Wykonanie: Agencja Interaktywna Dr Pixel
payments
  • Menu
  • Categories
  • Wędzonki wiejskie
  • Kiełbasy
  • Wędliny suszone
  • Wyroby podrobowe
  • Strona główna
  • O nas
  • Sklep Online
  • Blog
  • Kontakt
  • Login / Register
Koszyk
zamknij
Używamy plików cookie, aby poprawić komfort korzystania z naszej witryny. Przeglądając tę stronę, zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie.
Accept
Zacznij wpisywać nazwę aby zobaczyć produkty

Zaloguj się

zamknij

Zapomniałeś hasła?

Nie masz jeszcze hasła?

Utwórz konto klienta