Opcje przeglądania

Cena
  • od do

Szynki z Podlasia

Doceniana od pokoleń

Szynka z Podlasia, krucha i delikatna, to obowiązkowy element codziennych posiłków. Tradycyjnie układana na kanapki, sprawdza się również w daniach na gorąco, serwowanych podczas rodzinnych uroczystości. Ręcznie produkowana naturalna szynka przeżywa obecnie renesans we współczesnych potrawach opartych na tradycyjnych recepturach.

Wyjątkowa w smaku szynka z Podlasia

Szynka produkowana w naszej manufakturze dostępna jest w kilku wariantach, dopracowanych pod względem receptury i sposobu przyrządzania. Dzięki temu każdy smakosz będzie mógł wybrać coś dla siebie. W zależności od rodzaju szynki, świeże mięso poddawane jest procesowi peklowania na sucho lub mokro. W efekcie otrzymujemy wyjątkowe w smaku szynki wędzone, szynki dojrzewające, szynki z tłuszczykiem lub bez. Naturalne pod każdym względem.

Naturalne szynki – z dbałością o każdy detal

Wspólnie troszczymy się o każdy szczegół oferowanych produktów, począwszy od wyboru doskonałej jakości mięsa, poprzez proces peklowania, a na obróbce termicznej kończąc. Nasi klienci za każdym razem otrzymują produkt doskonałej jakości, który uwodzi nie tylko smakiem czy aromatem, ale i naturalną kruchością.

 

Szynka wędzona z nogą (waga 8 - 11 kg)
Cena: 42,00 zł
kg

Szynka wędzona z nogą - specjalna propozycja dla smakoszy podlaskich kulinariów.

Peklowana specjalnie na Państwa zamówienie przez 10 dni, aby po późniejszym długim 24-godzinnym wędzeniu i obsuszaniu stać się atrakcją Państwa stołu biesiadnego. 

 

 

 

Szynka chłopska dojrzewająca (waga ok.1 - 1,5 kg)
Cena: 49,90 zł
kg

Rarytas wśród specjałów podlaskich- szynka chłopska dojrzewająca-  peklowana na sucho przez 4 tygodnie.

Wędzona zimnym dymem olchowym w dwóch cyklach po 24h.

Szynka tradycyjna wędzona z tłuszczykiem (waga 0,9 - 1,4 kg)
Cena: 45,50 zł
kg

Szynka wieprzowa wędzona z tłuszczykiem peklowana jest przez 6 dni w zalewie solankowej, w towarzystwie pieprzu, czosnku i listka bobkowego. Specjalnie pozostawiony tłuszczyk gwarantuje jej specjalne walory smakowe- nic tylko smakować.

Szynka wiejska wędzona bez tłuszczu (waga 0,8 - 1,4kg)
Cena: 48,50 zł
kg

Szynka wędzona bez tłuszczu peklowana jest przez 6 dni w zalewie solankowej, w towarzystwie pieprzu, czosnku i listka bobkowego.

Tak przygotowaną szynkę wędzimy przez 12h. dymem z drzewa olchowego.

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Sklep jest w trybie podglądu

 Zdjęcia i treść zawarte na tej stronie są własnością firmy Zakład Mięsny Zbigniew Kotwicki.

Kopiowanie, powielanie, rozpowszechnianie i wykorzystywanie bez zgody autora jest zabronione. 

Click Shop | Hosting home.pl